top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSteven van koeverden

Waarom dyslectici letters omdraaien

Dyslectici zijn beelddenkers. We zien alles in afbeeldingen of video in ons heeft. Een woord is voor mij dan ook een vorm. De p, b en d zien er voor mij dan ook het zelfde uit. Als je dit leest zit je waarschijnlijk achter een computer of heb je jouw telefoon in je hand. Als je die computer of telefoon omdraait blijft het een computer of telefoon. De betekenis ervan veranderd niet. Bij een p, b of d is dat wel zo. Want een omgedraaide p is een d. En een gespiegelde d is een b. En een gespiegeld omgedraaide b is weer een p. Begrijp je 'm nog? Dit is voor dyslectici dus lastig. Inmiddels kan ik aan het stokje zien of ik een p, b of d goed gebruik. Want bij een p staat het stokje naar beneden. Bij een b of d is dat weer lastiger. Het ezelsbruggetje dat ik daarvoor gebruik is als volgt. Kan ik er een hoofdletter B van maken dat is het een b. Als dat niet lukt dan is het een d. Herkenbaar?


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat is dyslexie?

In deze blogpost leg ik alles uit over wat dyslexie precies is. Alle ins en outs, en ook niet. Want wat dyslexie exact is weten we eigenlijk niet precies. Wel is er een redelijk goed beeld wat het dys

De positieve kant van faalangst

Faalangst iets positiefs? Dat lijkt bijna onmogelijk. Elke gedrag heeft een positieve intentie. Lees dat nog een keer, want ik bedoel niet dat elk gedrag een positief resultaat heeft. Wel zeg ik da

bottom of page