top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSteven van koeverden

Kortsluiting in mijn hoofd

Kortsluiting, althans zo lijkt het. Zo voelt het. De meeste dyslecten kennen het wel. Elk woord ziet er raar uit. Zelfs je eigen naam. De D's en t's, eu's en ui's. De letters dansen. En hoe meer ik erop let hoe meer ik me erger aan mezelf. Woorden waarvan je eigenlijk wel weet hoe je het schrijft, woorden die misschien helemaal niet bestaan zien eruit alsof het nooit anders geschreven wordt. Voeld, wort, hooft, en dan kan er wel zo'n bijdehand rood golvend(t) lijntje onder komen maar dat voedt de frustratie alleen maar meer. Want ja, dat er iets niet klopt snap ik zelf ook wel. Soms lijkt het alsof je rook moet zien te vangen. Je ziet het wel maar kan het niet vast pakken. Als dyslect word je daar wel creatief van. Ik stuur mijn vriendin dan berichten waarbij de de d's en t's tussen haakjes zet. Zodat ik het eigenlijk goed geschreven heb. Je leert jezelf maniertjes om te 'overleven'. Allemaal truckjes om maar niet die vraag te krijgen. De vraag die door je ziel snijd(t). "Ben je dyslect ofzo?".


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat is dyslexie?

In deze blogpost leg ik alles uit over wat dyslexie precies is. Alle ins en outs, en ook niet. Want wat dyslexie exact is weten we eigenlijk niet precies. Wel is er een redelijk goed beeld wat het dys

De positieve kant van faalangst

Faalangst iets positiefs? Dat lijkt bijna onmogelijk. Elke gedrag heeft een positieve intentie. Lees dat nog een keer, want ik bedoel niet dat elk gedrag een positief resultaat heeft. Wel zeg ik da

bottom of page