top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSteven van koeverden

IK BEN HET ZAT

Ik b

en het zat. Zat om te zien dat er behandelingen zijn voor dyslectici. Zat om dom gevonden te worden. Zat dat er gedachtes zijn dat ik niet kan lezen. Dat ik niet kan schrijven. Ik ben blij om dyslectisch te zijn.

Waarom hebben we het nog steeds over behandelen van dyslexie. Alsof het een ziekte is, een stoornis of probleem.

Waarom zijn deze behandelaars zelf niet dyslectisch? Waarom zijn ze WO geschoold (lees dominant op links)? Waarom word ik als dyslect de les gelezen door mensen die het niet snappen en niet weten hoe het is om dyslectisch te zijn?

4 Uit 5 succesvolle dyslectici geven aan dat ze hun succes mede te danken hebben doordat ze dyslectisch zijn.

100 jaar geleden werden links handige mensen ook behandeld om met rechts te leren schrijven. Wanneer gaan we stoppen met het behandelen van rechts breinige mensen en gaan we inzien dat dyslexie, dyscalculie en ad(h)d geen ziektes zijn? Maar de sleutel naar de toekomst?

De voorspellingen zijn dat in 2025 50% van het werk gedaan wordt door robots en computers. De andere 50% van het werk is werk waarbij empathie, humor, creativiteit en ruimtelijk inzicht essentieel zijn. Precies de dingen waar dyslectici in uitblinken. Lezen en schrijven wordt overgenomen door computers. Het talent van de rechter hersenhelft is niet of nauwelijks vervangbaar door robots of computers.

Besef je dat zonder dyslexie we nog steeds in het donker hadden gezeten, dat we geen iPhone hadden gehad, niet in de ruimte waren geweest, geen Henry Ford of Albert Einstein.

Dus het is afgelopen met de stoornis. Het is een gave. #hadikmaardyslexie

P.s. Voor iedereen die denkt, wind je niet zo op. Dat doe ik niet, ik wil gewoon een punt maken
83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat is dyslexie?

In deze blogpost leg ik alles uit over wat dyslexie precies is. Alle ins en outs, en ook niet. Want wat dyslexie exact is weten we eigenlijk niet precies. Wel is er een redelijk goed beeld wat het dys

De positieve kant van faalangst

Faalangst iets positiefs? Dat lijkt bijna onmogelijk. Elke gedrag heeft een positieve intentie. Lees dat nog een keer, want ik bedoel niet dat elk gedrag een positief resultaat heeft. Wel zeg ik da

bottom of page