top of page
Ouders.png

DYSLEXIE VOOR OUDERS

Je kind is dyslectisch. Dat is niet altijd even makkelijk. Want je kind denk anders. Verwerkt informatie op een andere manier en communiceert anders. Als je niet goed weet wat dyslexie is en hoe een dyslectisch brein werkt kan dat voor frustratie, miscommunicatie, irritatie en spanning zorgen, zowel bij jullie als ouders, als bij het kind. 

Zegt je kind wel eens dat jullie hem/haar niet begrijpen? Loopt het in de communicatie nog wel eens mis?  Weten jullie eigenlijk niet goed wat dyslexie precies is en wat daar de voordelen van zijn? Ik kan jullie daar bij helpen. We beginnen met begrijpen zodat we kunnen werken aan herkenning zodat we kunnen erkennen wat een dyslectisch brein is, hoe het werkt, wat de voordelen zijn zodat jullie en jullie kind elkaar beter begrijpen. 

Dit zorgt ervoor dat jullie kind meer zelfvertrouwen krijgt, de dyslectische krachten leert inzetten en beter weet wat hij/zij nodig heeft. 

WAT IK VOOR JE KAN BETEKEN

Als dyslexie coach help ik jullie om dyslexie beter te begrijpen. Jullie eigen manier van communiceren te ontdekken en aan te passen op jullie dyslectische kind(eren). Hieronder lees je meer over wat voor sessies ik aanbied. De sessie zijn los maar in combinatie te doen. 

Wat is dyslexie nou echt?

Hoe communicatie werkt.

Situaties bij jullie thuis 

Wat is dyslexie?

In deze sessie gaan we dieper in op wat dyslexie is. Wat de verschillen zijn met iemand die geen dyslexie heeft, hoe het dyslectische brein werkt en wat de krachten van dyslectici zijn.
Verder geef ik praktische tips waar jullie mee aan de slag kunnen om te onderzoeken wat voor jullie kind werkt. Want leren over dyslexie is de eerste stap. De kennis toepassen is de volgende belangrijke stap. 

Na de sessie 'wat is dyslexie?' kunnen we één of meerdere vervolg sessies inplannen zodat ik jullie kan begeleiden in het toepassen van de opgedane kennis. 


 

Watisdyslexie.png
Hoe communicatie werkt.

In deze sessie gaan we kijken welke verschillende manieren van communicatie er zijn. Ieder mens heeft een voorkeur voor een bepaalde manier van communiceren. We zien bij dyslectici ook een bepaalde voorkeur. Uiteraard verschil dit per persoon maar er zijn wel, globaal gezien, veel gelijkenissen. 
Dit zal inzicht geven waar miscommunicatie ontstaat en jullie zullen inzien hoe je optimaal kan communiceren met jullie dyslectische kind.

bottom of page